غدير خم
قیام امام حسین(علیه السلام) و حکومت حضرت مهدی(عجل الله فرجه))
۱۳۸۷/۱۰/۱۵ ۵:۲۰ - محمد
پرسش:
قیام امام حسین(ع) چه رابطه ای با حکومت حضرت مهدی (عج) دارد؟

پاسخ:
علت و انگیزه اصلی قیام امام حسین یک چیز بوده است و بقیه چیزهایی که گفته می شود به منزله شاخه ها و زیر مجموعه آن علت اصلی می باشند.
و آن عبارت ست از پاس داری از آیین اسلام و ترویج و گسترش آن در جامعه و تبیین و توضیح معارف آن برای مردم، و چون دین در واقع باز نمود فطرت و سرشت انسان است پس می توان از این هدف تعبیر به «بیداری و آگاهاندن مردم» نمود. چنان که در زیارت اربعین امام حسین (علیه السلام) می خوانیم: (خدایا من شهادت می دهم که امام حسین) خون پاکش را در راه تو به خاک ریخت تا بندگانت را از جهالت و گمراهی نجات دهد[1].

و از این جا می توانیم رابطه تنگاتنگ قیام امام حسین (علیه السلام) و قیام حضرت مهدی (عجل الله فرجه) را درک کنیم. که در واقع ظهور امام زمان (عجل الله فرج) و حکومت آن حضرت مکمل قیام امام حسین (علیه السلام) است.

برای روشن شدن این مطلب چند نکته را تذکر می دهیم:

همه ائمه (علیهما السلام) نور واحد هستند یک هدف دارند و هیچ تفاوتی با هم ندارند. و بر اساس شرایط زمانی، نحوه عمل کرد آن ها فرق دارد، یعنی اگر امام صادق علیه السلام یا هر امام دیگر در زمان امام حسین (علیه السلام) بود، همان گونه تصمیم می گرفت و عمل می کرد که امام حسین(علیه السلام) انجام داد.

در خصوص ارتباط تنگاتنگ امام زمان عجل الله فرجه با امام حسین (علیه السلام) نکاتی وجود دارد که باید توجه نمود:

الف- از منظر قرآن: آیات زیادی از قرآن کریم با توجه به تفاسیر ائمه علیهما السلام این ارتباط مستحکم را بیان می کند. چنان که در تفسیر آیه شریفه: «و آن که مظلوم کشته شده به سرپرستش قدرتی داده ایم، (اما در قتل اسراف نکند) چرا که او یاری می شود.»[2]

امام رضا(علیه السلام) می فرماید: این آیه در مورد امام حسین(علیه السلام) و امام مهدی(عجل الله فرجه) نازل شده است[3].

و امام باقر(علیه السلام) می فرماید: مراد آیه حسین بن علی علیه السلام است که مظلوم کشته شد و ما اولیای دم اوییم؛ و چون قائم ما قیام کند به خون خواهی حسین بر می آید[4].

ب- از منظر روایات: در روایات متعددی آمده که امام زمان علیه السلام انتقام گیرنده خون امام حسین علیه السلام است. چنان که امام حسین (علیه السلام) به فرزندش امام سجاد (علیه السلام) می فرماید: «سوگند به خدا که خون من از جوشش باز نمی ایستد تا سرانجام خداوند مهدی(عجل الله فرجه) را برانگیزد»[5]

و چنان که در دعای ندبه آمده است: «کجاست آن که کشته کربلا را خون خواهی می کند»

و نیز در زیارت عاشورا می خوانیم: «از خداوند می خواهم روزی ام کند که هم راه آن یاری شده –از اهل بیت محمد صلی الله علیه و آله- به خون خواهی ات برخیزم.»[6]

و هم چنین شعار امام زمان (عجل الله فرجه) و یاورانش در هنگام قیام و ظهور «یا لثارات الحسین(علیه السلام) »[7]یعنی «ای خون خواهان حسین(علیه السلام) » می باشد.

و خود حضرت در ابتدای ظهور همین ندا را می دهد: «ای اهل عالم منم شمشیر انتقام گیرنده و ای جهانیان جد من حسین(علیه السلام) را تشنه کام کشتند ...»[8]

نتیجه این که قیام امام مهدی مکمل قیام امام حسین است و باید منتظر ظهور آن حضرت بود تا آثار درخشان این انقلاب ظاهر گردد.



--------------------------------------------------------------------------------

[1] مفاتیح، زیارت اربعین.

[2]سوره اسراء، آیه 33.

[3] کافی، ج 8، ص 255.

[4] تفسیر عیاشی، ج 2، ص 290.

[5] مناقب ابن شهر آشوب، ج 4، ص 85.

[6] مفاتیح الجنان، زیارت عاشورا.

[7]
النجم الثاقب، ص 469، بحار ج 99، ص 194.

[8] الزام الناصب، ج 2، ص 282.

===================================================
منبع پاسخ: پایگاه حوزه6528-2، 6528-2
سایت : حوزه